top of page

Stavanger Advents BGP 2019

Stavanger Advents BGP har blitt en fast tradisjon for klubben, og i år ble turneringen arrangert lørdag 7. desember på St. Svithun Videregående skole. Turneringen fikk dessverre noe lavere deltakelse enn tidligere år, og med 39 deltakere totalt ble man nødt til å slå sammen flere av klassene. Det ble dermed 3 ulike spillergrupper i turneringen, med én gruppe for ungdom, kadett og lilleputt, én klasse for miniputt, og én klasse for nybegynner og mikroputt. Av de som deltok var naturligvis de aller fleste fra Stavanger, og disse leverte god innsats i de ulike aldersklassene. Til slutt var det også noen av dem som klarte å ta nok poeng til å havne på pallen.

Ungdom/kadett/lilleputt

I den sammenslåtte ungdom-, kadett- og lilleputtklassen var det Aksel Bu Kvaløy som gjorde det skarpest av Stavangerspillerne, da han tok én 2. plass i gruppen, to poeng bak 1. plassen Shazil Shehzad, som for anledningen deltok i ungdomsklassen. Siden Aksel deltok i lilleputtklassen fikk han dermed 1. premien i denne, da spillerne ble premiert klassevis. Aksels turnering fikk en fin start, og han vant de to første partiene mot Ksenija Korobeinikova og Vetle Støren. I runde 3 gikk han på turneringens eneste tap, da Shazil Shehzad ble for sterk, men han lot ikke dette tapet påvirke ham i de to siste rundene, da han vant mot Arjan Wylleman og Eivind Aarthun. Dermed endte han med 13 poeng, hvilket ga ham en 1. plass i lilleputtklassen!

Brødrene Vetle og Håkon Støren deltok også i den sammensatte gruppen, og tok her 10 og 9 poeng. De endte dermed på hver sin side av Eivind Aarthun, som også tok 9 poeng. Eivind var sammen med Shehzad den eneste spillerne i Ungdomsklassen, og fikk dermed 2. plassen i denne klassen. Eivind var definitivt en av de som fikk sterkest motstand i klassen, da han møtte både 1. plassen Shazil og 2. plassen Aksel. Disse partiene endte dessverre med tap, men han sikret seg likevel en fin poengfangst etter seire mot Lukas Dominik Gåsland og Ksenija Korobeinikova i runde 2 og 3.

Vetle og Håkon var de eneste i gruppen som deltok i kadettklassen, og endte dermed som nummer 1 og 2 i denne! Vetle gjorde det aller sterkest, og fikk 1. plassen etter seire mot Eivind Aarthun og Ksenija Korobeinikova, samt remis mot sin bror Håkon. Håkon sine poeng kom etter seier mot Ksenija Korobeinikova, og remiser mot Arjan Wylleman og Vetle.

Premieutdeling i ungdom/kadett/lilleputt

Miniputt

Miniputtklassen var den eneste klassen som ikke ble slått sammen med noen andre klasser, for med 15 deltakere var den mer en stor nok alene. I denne klassen var det Martin Holten Fiskaaen som leverte sterkest for Stavanger, da han tok 3. plassen med 14. poeng. Martins turnering startet på best mulig vis, med seier i de tre første partiene. Dette ga ham en strålende start, og gjorde at han ledet klassen etter halvspilt turnering. I andre halvdel fikk han det imidlertid litt tøffere, med to remiser og ett tap. Dermed ble han forbigått av på poeng av to spillere fra Smeaheia, men som følge av den sterke motstanden han hadde fått i turneringen, hadde han bedre kvalitet enn de andre spillerne på samme poengsum som han selv, og fikk derfor 3. plassen! En flott turnering av Martin, som til stadighet er med og kjemper i toppen i BGP-turneringer!

Poenget bak Martin kom Thomas Hansen Juvik og Titas Malaiska som begge tok 13. poeng. Disse to leverte i likhet med Martin flere gode resultater, og Thomas tok blant annet poeng mot 2. plassen Alina Shehzad, da de to spilte remis i femte runde. Poenget bak disse to kom Dennis Nyborg og Aksel Isaksen, mens Kasun Siriwardane, Kristian Skurtveit og Fredrik Wick-Nilsen endte noen plasser bak disse igjen.

Premieutdeling miniputt

Mikroputt/nybegynner

I den sammenslåtte nybegynner- og mikroputtklassen var det totalt 16 deltakere, og det var spillere fra Stavanger som stakk av med seieren i begge klasser! I mikroputtklassen tok Leo Alexander Myrnes like godt 6 strake seire, hvilket ga ham 18 poeng totalt og en klar 1. plass. Han var imidlertid ikke den eneste mikroputten fra klubben som imponerte, da Ali Kizatbay tok 2. plassen i klassen med 16. poeng, også han to poeng foran neste spiller. Ali sitt eneste poengtap kom mot nettopp Leo i fjerde runde. Det er også verdt å nevne at de to møtte veldig god motstand på de 6 rundene, og i Leo sitt tilfelle kunne motstanden faktisk ikke blitt vanskeligere, da han møtte alle de 6 spillerne som endte bak ham. Ali møtte også mange av spillerne som lå i toppen, da 4 av hans 6 partier var mot spillere som til slutt endte blant topp 6. At begge to likevel klatret til topps på tross av vanskelig motstand viser at det var to svært fortjente plasseringer!

På plassene bak Leo og Ali var det imidlertid også mange Stavangerspillere. Emil Esmaely og Oskar Haugen Strømme tok 5. og 6. plassen i klassen med 13 poeng, mens Sophie Damiano, August Ohm og Sondre Holst Hiim alle tok 12. poeng og kom på plassene bak Oskar. Noen poeng etter under dem igjen kom Harjas Singh Monga og Elias Kivijarvi. God deltakelse fra Stavanger i denne klassen, og flott innsats av dem alle!

I nybegynnerklassen var det 4 spillere som deltok, og best av disse ble til slutt Alisa Håland fra Stavanger, to poeng foran Martin Ryan Børeng, også han fra Stavanger! Begge to leverte gode turneringer, og tok poeng både mot andre nybegynnere og mikroputter. Alisa møtte faktisk kun én annen spiller fra nybegynnerklassen, nemlig Maximillian Waldemar som hun slo i siste runde. Bortsett fra dette tok hun de andre poengene sine i runde 1 og 4, da hun vant mot mikroputtene Sondre Holst Hiim og Isak Birkeland. Martin Børeng fikk sine poeng gjennom seire mot Isak Birkeland og Elias Kivijarvi, samt remis mot Maximillian Waldemar.

Premieutdeling mikroputt/nybegynner

Alle resultater fra turneringen finnes her: http://tournamentservice.com/invitation.aspx?TID=StavangerAdventsBGP2019-StavangerSjakklubb

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page