top of page

Karlstad Open 2019

Den Svenske turneringen Karlstad Open ble arrangert fra 27 til 30 desember, med to runder hurtigsjakk (15 min. + 5 sek. per trekk) og 6 runder langsjakk (90 min. + 30 sek. per trekk). Turneringen samlet 76 deltakere hvorav 15 av dem var Norske. Blant den norske delegasjonen deltok også Aleksander Fossan (2160) som eneste spiller fra Stavanger. Aleksander var på forhånd rangert som nummer 15 i feltet, men avanserte noe fra denne rangeringen, og endte turneringen på en 13. plass, med 5,5 poeng. Med det sikret han seg også en liten ratingfremgang både på hurtigsjakkratingen og på langsjakkratingen.

Aleksander fikk en fin åpning på turneringen med seire mot to lavere ratede motstandere i de to første rundene. Første seieren kom da han vant mot Ingrid Skaslien (1781) med hvite brikker, før den neste kom mot engelske Henrik Fabri (1938) i runde 2. To tidlige seire førte naturligvis til sterkere motstand i den påfølgende runden, og her endte det da også med tap, mot svenske Simon Rosberg (2339). Rosberg ble den første i en rekke på 6 svenske motstandere som Aleksander skulle få bryne seg på. I fjerde og femte runde fikk han noe mer overkommelig motstand igjen, da han nedspilte Urban Eriksson (1850) med hvite brikker, før han tok en sterk seier mot Magnus Jonsson (2035) med svarte brikker. Etter 5 runder stod Aleksander dermed med imponerende 4 poeng, og de tre siste rundene bød derfor på motstand som lå tett opp til hans egen rating. I sjette runde møtte han Kim Nygren, som med sine 2199 lå veldig likt med Aleksanders rating. Dessverre fikk Aleksander her sitt andre tap for turneringen, og et lite tilbakeslag på ratingfremgangen han hadde bygget seg opp så langt i turneringen. Han fikk imidlertid rettet opp på dette i de to siste partiene, da han først vant mot Lennart Fransson (1974), før han holdt Per Vernersson (2264) til remis. Med det resultatet endte Aleksander turneringen med 5,5 poeng, og en flott 13. plass i turneringen. Han gjorde seg da også fortjent til en ratingfremgang på 18 poeng. Godt gjennomført turnering av Aleksander!

Alle resultater fra turneringen finnes på Chess-results.com: http://chess-results.com/tnr502078.aspx?lan=1&art=4&fedb=NOR&fed=NOR&turdet=YES&flag=30

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page