top of page

10th Sharjah International Cup for Women

I den arabiske byen Sharjah ble det fra 3 – 13 januar arrangert en ren 9-runders kvinneturnering med 106 deltakere fra 34 forskjellige land fra hele verden, en svært internasjonal turnering med andre ord! Turneringen ble i år arrangert for 10 år på rad, og for første gang hadde også Stavanger Sjakklubb Ungdom deltakere med her, da Hanna og Marte Bakken Kyrkjebø begge deltok. De var sammen med Ingrid Greibrokk fra Alta de norske innslagene i denne turneringen, og alle de tre deltakerne leverte ganske like resultater, og endte opp omtrent slik som de var forhåndsrangert. Greibrokk og Marte endte etter hverandre på resultatlisten som nummer 25 og 26, da begge to tok 5,5 poeng. Begge disse endte også opp med en fin ratingfremgang på 7 poeng, og kunne dermed si seg godt fornøyd med turneringen. Hanna endte opp på 5 poeng, og kom noen plasser bak de to andre, på en 33. plass. Også hun leverte imidlertid en veldig godkjent turnering, med en ratingprestasjon som var lik de to andre. Hanna har imidlertid litt høyere rating, og fikk derfor en liten nedgang på 6 ratingpoeng.

Hanna, Marte og Ingrid Greibrokk var de eneste norske deltakerne i Sharjah International

Hanna og Marte hadde veldig lik turneringsutvikling, da de i annenhver runde møtte veldig lavt og veldig høyt ratede motstandere. En slik bølge er ofte vanskelig å bryte ut av, da det enten forutsetter at man avgir poeng mot en dårligere motstander, eller tar poeng mot en sterkere motstander. Man vil med andre ord fortsette denne trenden dersom man leverer som forventet, ettersom man ikke møter noen som er ratet likt som en selv.

Marte leverte en flott turnering i Sharjah

Både Hanna og Marte kom inn i denne trenden fra turneringsstart av, da de begge vant mot en uratet motstander fra De forente arabiske emirater i første runde, før de begge tapte mot spillere med rundt 2400 i rating i runde 2. Marte gikk her ned mot WGM Qinanyun Gong (2371) fra Singapore, mens Hanna tapte mot IM Irine Kharisma Sukandar (2402) fra Indonesia.

Hanna tok en sterk remis i runde 8

I runde 3 og 4 fikk de nok en gang møte langt lavere ratede spillere, da Marte vant mot Sridharan Kaushika (1205) fra India og Hanan Khalil (1360) fra De forente arabiske emirater, mens Hanna tok sine seire mot Reem Khalil (1295) og Maryam Hussein Al-Hammadi (1387) som begge var fra Emiratene. Som følge av de to seirene fikk begge to svært sterk motstand i runde 4, da Hanna skulle møte Vietnamesiske WGM Thi Mai Hung Nguyen (2254), mens Marte skulle opp mot Russiske WFM Anastasia Bykova (2247). Begge partiene endte dessverre med tap, og de fikk dermed mer overkommelig motstand i runden etterpå. Runde 6 ble imidlertid runden da de sluttet å følge hverandre, ettersom Marte vant mot Maryam Hussein Al-Hammadi (1387), som Hanna også vant mot i runde 4, mens Hanna spilte remis mot WCM Fadel Alshamsi Amal (1403). Dermed kom Hanna ut av rytmen, og de to sluttet å følge hverandre. Hanna fikk som følge av dette lavere ratet motstand også i runde 7, og denne gangen vant hun i møte med Iranske Nooralzahra Khezrian (1310). Marte på sin side måtte gi tapt for den Georgiske IM-en Sopiko Khukhashvili (2343). I runde 8 var rollene byttet om, da Hanna møtte en høyt ratet spiller, mens Marte fikk en lavere ratet motstander. Dette endte med poeng for begge to, da Marte vant på walkover etter at motstanderen ikke møtte opp, mens Hanna sikret en veldig sterk remis mot Russiske WFM Anastasia Bykova (2247). Dermed stod de to på samme poengsum før sisterunden, hvor begge skulle møte spillere med rundt 2200 i rating. Denne runden endte med en flott remis for Marte, mot WGM Ava Suleimanova (2213) fra Ukraina, mens Hanna måtte gi tapt mot Serbiske WIM Ljilja Drljevic (2193). Turneringen endte dermed med 5,5 poeng til Marte, samt en liten ratingfremgang, og 5 poeng til Hanna men en liten ratingnedgang. Fint gjennomført av begge to!

Alle resultater fra turneringen finnes på chess-results: http://chess-results.com/tnr500146.aspx?lan=1&art=4&fedb=NOR&fed=NOR

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page