top of page

Det åpne NM i lynsjakk 2020

Fredag 10. januar ble det åpne NM i lynsjakk avholdt på Scandic Ambassadeur i Drammen. Turneringen gikk over 9 runder med en betenkningstid på 3 min. + 2 sek. per trekk, og samlet hele 429 spillere fordelt på 3 ulike ratinggrupper. Også fra Stavanger Sku var det god deltakelse, med 2 spillere i A-gruppen, 3 spillere i B-gruppen, og 3 spillere i C-gruppen.

Aleksander var én av 8 spillere fra SSKU i det åpne NM i lynsjakk

Gruppe A

I A-gruppen var det Andre Gjestemoen Von-Hirsch og Aleksander Fossan som deltok fra klubben, og det ar førstnevnte som leverte de sterkeste resultatene, da han tok 4 poeng og en 60. plass. Andre sine seire kom mot Audun Kvam (1869), Lars Monsen (1900), Sander Fuglestein (1975) og Sigve Hølleland (1949), og holdt til å gi ham en fin ratingfremgang på 48 poeng på lynsjakkratingen sin. Aleksander endte poenget bak Andre etter å ha vunnet mot Erland Henrichsen (1802), Yngve Götestam Fossheim (1834) og Lars Monsen (1900).

Gruppe B

I gruppe B var det Live Jørgensen Skigelstrand (1565) som endte lengst oppe på resultatlistene blant

SSKU sine spillere, med 5,5 poeng og en 51. plass. Disse poengene kom etter flere fine resultater, med seire mot blant annet Josef Thorsen (1737) og Reidar Magne Wangen (1717), samt remis mot Alex Borch (1788). Dette ga henne en fin fremgang på 30 poeng på lynsjakk ratingen. De to andre ungdommene fra Stavanger i denne gruppen, Fredrik Lytomt Jacobsen (1539) og Jerlow Lytomt Jacobsen (1421), leverte også fine turneringer, og endte med 4,5 og 4 poeng,og fin ratingfremgang.

Gruppe C

I C-gruppen var det Martin Holten Fiskaaen som ble beste ungdom fra klubben, da han tok 6,5 poeng og sikret seg en fin 16. plass. Martin tok flere fine resultater underveis i turneringen, og han sterkeste resultater kom i de to siste rundene, da han først holdt VInjar Hammari (1414) til remis, før han vant mot Andreas Schneider (1342) i siste runde. Dessverre møtte han få spillere som faktisk hadde lynsjakkrating, hvilket gjorde at de fleste partiene hans ble uratet, og han gikk dermed bare opp 4 ratingpoeng, til tross for sterke resultater.

Poenget bak Martin kom Jerlow Lytomt Jacobsen, på en 43. plass, mens Ola Wetteland endte halvpoenget bak dette igjen. Av disse to var det bare Ola som fikk positiv ratingutvikling, da han gikk opp 14 ratingpoeng, etter flere sterke resultater. Blant annet hadde han fine seire mot Felix Tunsjø (1243), Øyvind Ørnulfsen Lavik (1183) og Anne Grete Nebell (1277).

Alle resultater fra turneringen finnes på turneringsservice: http://tournamentservice.com/standings.aspx?TID=DetapneNMilynsjakk2020GruppeC-Konnerudsjakklubb

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page