top of page

Praha Open 2020


Praha Open ble arrangert i Tjekkias hovedstad fra 10. – 17. januar, og samlet 255 deltakere til en 9- runders langsjakkturnering, med betenkningstid på 90 min. på 40 trekk. + 30 min. på resten av partiet, i tillegg til 30 sek. ekstra per trekk. Det var altså god muligheter for å spille svært lange partier for de mange deltakerne, som for øvrig var fordelt over to forskjellige klasser, én åpen IM-gruppe, og én FIDE-gruppe. Stavanger Sku hadde to spillere med i turneringen som deltok i hver sin gruppe. Aksel Bu Kvaløy (2132) deltok i den åpne IM-gruppen, mens Gustav Hestholm (1641) spilte i FIDE-gruppen. Begge to leverte strålende turneringer, og sanket en haug med ratingpoeng! Aksel tok 6 poeng på sin partier, og sikret seg en ratingfremgang på 42 poeng, mens Gustav tok hele 6,5 poeng, og en ratingfremgang på utrolige 84 poeng! Strålende levert av begge to!

Gustav sin turnering fikk en skikkelig pangstart i de første rundene, da han først vant mot Matyas Roubal (1253), før han tok to veldig sterke remiser mot FM Vaclav Pacl (2042) og Mike Pflantz (1927). Han lå dermed godt an allerede etter tre runder, og i de neste rundene fortsatt han å levere gode resultater. I runde 4 nedspilte han Arkadij Chugunov (1080), mens han i femte runde sikret seg nok en sterk remis, da han delte poenget med Vladimir Lobunets (1791). Etter en strålende første halvdel av turnering, hvor han gikk ubeseiret gjennom alle 5 partiene, fikk Gustav i runde 6 sitt første tap, da franske Oliver-James Crook (1862) ble for sterk. Gustav slo imidlertid veldig bra tilbake, og vant alle de tre neste partiene etter tapet! I runde 7 vant han mot Lutz Krajinski (1560), mens han i runde 8 vant mot Bedrich Hlavacek. I siste runde tok han så det som kanskje ble hans sterkeste resultat denne turneringen, da han nedspilte Jiri Svetly (1874). Dermed fikk han en perfekt avslutning på en meget god turnering, og kunne glede seg over 6,5 poeng, 7. plass i gruppen, og en ratingfremgang på utrolige 84 poeng!

Gustav (til venstre) leverte en veldig imponerende turnering i Praha Open. Bildet her er fra årets Landsturnering

Aksel fikk ikke en like sterk start på sin turnering som det Gustav gjorde, da han i første runde gikk på et tap mot Indiske Iyer Kaushik (1781). Dette var en dårlig start for Aksel, men heldigvis ble det hans eneste svake resultat denne turneringen! Han startet nemlig poengsankingen for alvor i de neste 3 rundene da han tok tre strake seire! Først vant han mot Tinna Kristin Finnbogadottir (1859) og deretter mot Vit Zemlicka (1935). I fjerde runde tok han så hele poenget mot Matous Hlavina (1942), og hadde dermed rettet opp mye av den dårlige starten. I femte runde spilte han så sin første remis for turneringen, da han delte poenget med FM Yulian Malovanyi (2360). Et veldig godt resultat, som han fulgte opp i runden etterpå, da han også holdt IM Vitezslav Priehoda (2341) til remis. Hans sterkeste resultat var imidlertid ikke noen av disse remisene, men seieren han tok i runde 7. Da tok han nemlig hele poenget i kamp mot Reddy Abhilash (2258), en meget sterk prestasjon, som også tok ham opp i 5 poeng. I runde 8 møtte han så sin første stormester denne turneringen, men GM Marek Vocak (2334) ble for sterk, og vant partiet. Aksel avsluttet så en fin turnering med å vinne mot Petr Plasil (1978), og endte dermed på 6 poeng og en veldig fin 18. plass. Dette sikret ham også en ratingfremgang på hele 42 poeng! Meget godt levert av begge Stavanger Sku sine spillere!

Alle resultater fra turneringen finnes på Chess-results: http://chess-results.com/tnr505583.aspx?lan=1&art=9&fedb=NOR&fed=NOR&turdet=YES&flag=30&snr=34

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page