top of page

Offerspill Grand Prix 2020

Offerspill Grand Prix ble arrangert av Offerspill Sjakklubb, helgen 24. – 26. januar i Oslo. Dette var klubbens første turnering, og de kunne si seg godt fornøyd med 100 deltakere. Turneringen ble spilt over hele 8 runder, hvor de fire første var hurtigsjakk som ble spilt på fredagen, mens de fire neste var langsjakk som ble fordelt over lørdagen og søndagen. Stavanger Sjakklubb Ungdom hadde én deltaker i turneringen ved Aleksander Fossan (2187). Aleksander var forhåndsrangert som nummer 13 i turneringen, men klarte å klatre noen plasser til den endelige resultatlisten, hvor han ble nummer 10 med 5,5 poeng. Aleksander hadde kun ett tap i turneringen, da Lars Oskar Hauge (2493) ble for sterk i tredje hurtigsjakkparti, men avga noen remiser for mye til å kunne kjempe helt i toppen av et veldig sterkt felt som blant annet inkluderte 16 tittelspillere.

Aleksanders turnering startet fint, da han i de to første hurtigsjakkpartiene sikret seg seire mot Linnea Larre (1533) og Kim Roger Hansen Westrum (1837). Etter dette ble imidlertid motstanden skrudd opp et par hakk, da han i runde 3 møtte Lars Oskar Hauge (2493), og som nevnt ble Aleksander her påført sitt eneste tap. I runde 4 og 5 fikk han så turneringens første remiser, mot Ingrid Greibrokk (1855) og Andreas Sebastian (1942), før han i runde 6 fikk sin første seier i langsjakk i turneringen mot Nils-Jakob Schjelderup (1812). Han fortsatte poengfangsten i langsjakken ut turneringen, da han i syvende runde delte poenget med Juan Carlos Rueda-Kjeldsen (1986), før han i turneringens siste parti vant mot CM Dimitrios Stellas (2001). Dessverre holdt ikke resultatene helt til noen ratingfremgang, og Aleksander endte med en liten nedgang på 8 poeng.

Alle resultater fra turneringen finnes på turneringsservice: http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=OfferspillGrandPrix2020-OfferspillSjakklubb

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page