top of page

Kragerø Resort Chess 2020

Kragerø Resort Chess er en 9 runders langsjakkturnering med betenkningstiden 90 minutter + 30 sekunder per trekk. Dette har i mange år vært en av landets sterkeste og mest populære turneringer, og årets turnering samlet blant annet nesten 50 tittelspillere! Dette har også vært en svært populær turnering blant Stavangers ungdommer de siste årene, og årets turnering var intet unntak, da 5 av klubbens spillere deltok i den svært sterke A-gruppen. Dette resulterte i en helt enorm ratingfangst, da disse 5 til sammen gikk opp 220 ratingpoeng! I tillegg til god ratingfremgang var det flere av spillerne som også sanket mange spillepoeng. Aller størst poengfangst ble det på trekløveret Abyl Kizatbay (2142), Aleksander Fossan (2193) og Andre Gjestemoen Von-Hirsch (1999), som alle tok 4,5 poeng. Abyl endte imidlertid lengst oppe på resultatlisten med sin 40. plass, da han hadde noe bedre kvalitet enn de to andre. Han var også den som sikret seg den største fremgangen blant Stavangers spillere, med en pluss på 67 poeng. Aleksander og Andre fulgte på 42 og 53. plass, også de med god fremgang. Halvpoenget bak disse tre fulgte Aksel Bu Kvaløy (2174) med 4. poeng, mens Aleksander Flæsen (1936) endte på 3,5 poeng, med en solid ratingfremgang på 58 poeng.

Abyl fikk en fantastisk start på turneringen sin, da han i første runde nedspilte ellevterangerte IM Lars Oskar Hauge (2472). Dette ble naturlig nok hans sterkeste enkeltresultat denne turneringen, men det var likevel kun det første av en mengde sterke resultater for Abyl. I runde 2 møtte han nok en tittelspiller i IM Johannes Haug (2426), men denne gangen endte partiet dessverre med tap. Abyl lot seg imidlertid ikke påvirke nevneverdig av det, og fortsatt poengsankingen i de neste rundene da han i tur og orden sikret seg poeng mot titlede spillere. I runde 3 og 4 holdt han IM Maxim Barth Stanford (2339) og FM Siem Van Dael (2257) til remis, mens han i femte runde tok hele poenget mot Isak Sjøberg (2218). Abyl stod dermed med solide 3 poeng etter 5 runder, og fikk med det sterk motstand også i de neste rundene. I sjette runde fikk han sitt andre tap da IM Subbaraman Vijayalakshmi (2331) ble for sterk, mens han i runde 7 tok enda et halvpoeng, da han holdt FM Jon Kristinn Thorgeirsson (2269) til remis. FM Isak Storme (2314) ble for god i runde 8, men Abyl fikk rundet av en fantastisk turnering med seier mot Andrew Pevar (1998) i siste spillerunde. Strålende resultater av Abyl, som med fremgangen på 67 poeng klatrer godt over 2200 i rating!

Aleksander og Andre endte også på 4,5 poeng, og klarte i likhet med Abyl å sikre seg en haug med ratingpoeng på veien! Turneringene deres fikk imidlertid litt ulik utvikling, da Aleksander fikk en skikkelig pangstart, med sterke resultater fra første runde, mens Andre sine beste resultater kom senere i turneringen.


Aleksander startet med en oppskriftsmessig seier mot Hayk Manukyan (1824) i første runde, før han fulgte opp med remis mot FM Andreas Tryggestad (2380) i runde to. Dette ble imidlertid bare som oppvarming å regne med tanke på motstanderen han fikk i tredje runde, nemlig norgestoer GM Jon Ludvig Hammer (2628), som også var førsterangert i turneringen. En enorm utfordring for Aleksander, som virkelig tok utfordringen på strak arm og holdt Hammer til remis! Et strålende resultat av Aleksander, som også ble stående som hans sterkeste enkeltresultat. Etter halvpoenget mot Hammer fikk han to tap i runde 4 og 5 mot FM Mads Vestby-Ellingsen (2357) og IM Subbaraman Vijayalakshmi (2331). Dette ble imidlertid hans eneste tap i turneringen, da han gikk ubseiret gjennom de fire siste rundene! I sjette parti vant han mot Gauti Pall Jonsson (2027), før han spilte tre strake remiser mot GM Jha Sriram (2383), IM Espen Lie (2490) og FM Vignir Vatnar Stefansson (2323). En flott avslutning på en flott turnering, som ga Aleksander en ratingfremgang som også tar ham godt over 2200 i rating!

Andre leverte også en god turnering i Kragerø, men fikk ikke den samme starten som Aleksander. Andre tapte to partier i i starten av turneringen mot høyere ratede motstandere, før han i tredje runde

tok sin første seier mot Audun Engeset (1890). Etter dette spilte Andre tre remiser på rad mot Afras Mansoor (2105), Andreas Skotheim (2140) og Simen Sørensen (2041). Han fulgte opp remisene i runde 7 da han vant mot Terje Lund (2086), og lå med det veldig godt an før de to siste rundene. I nest siste runde tapte han mot FM Noam Aviv Vitenberg (2276), før han i siste runde tok en ny seier mot Elias Hulleberg Sidali (1966). Gode resultater også av Andre!

På 4 og 3,5 poeng kom Aksel Bu Kvaløy og Aleksander Flæsen. Begge disse to tok i likhet med de andre Stavangerspillerne flere gode resultater i starten av turneringen, men til slutt var det kun Aleksander som fikk ratingfremgang, da han gikk opp hele 58 poeng. Aleksander var forhåndsrangert som nummer 79 av 94 deltakere i gruppen, og måtte derfor være forberedt på å møte svært mange over sin egen rating. På tross av den lave forhåndsrangeringen startet han imidlertid sin turnering med en imponerende seier over Islandske FM Vignir Vatnar Stefansson (2323) i første runde. Dette brakte ham oppover på resultatlistene, og gjorde at han fikk det tøft i de neste rundene, med mange høyt ratede motstandere. I runde to og tre ble det tap for FM Elham Abdrlauf (2381) og WGM Evgeniya Doluhanova (2258), før han i fjerde runde sikret en god remis mot Sondre Lillestøl Melaa (2180). Etter remisen fikk han igjen to tap mot god motstand, da CM Bardur Orn Birkisson (2186) og Stefan Bergsson (2172) ble for sterke. Mot slutten av turneringen fikk han imidlertid sikret seg flere poeng, da han først vant mot Elias Hestvik (1912) i runde 7, før han også vant mot Afras Mansoor (2105) i runde 9. En god turnering av Aleksander, som ga ham en fremgang på hele 58 ratingpoeng!

Aksel leverte lenge en veldig flott turnering også han, men da han fikk noen svake resultater mot slutten av turneringen ødela dette for ratingfremgangen hans. Aksel leverte imidlertid svært mange gode partier underveis i turneringen, og spilte blant annet remiser mot IM Tor Fredrik Kaasen (2393) og IM David Kjartansson (2356), i tillegg til at han vant mot Andreas Tenold (1952) og Gudni Petursson (2026).

Alle resultater finnes på turneringsservice: http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=KrageroResortChess2020-KrageroSjakklubbUngdom

Bildene er hentet fra SjakkTromsø sin facebookside: https://www.facebook.com/sjakktromso/

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page