top of page

NM for Jenter og Kvinner 2020

Jente-NM og Kvinne-NM ble arrangert i Bergen helgen 28. februar til 1. mars. De to turneringene trakk totalt 70 jenter og kvinner fra hele landet til to spennende turneringer. Deltakerne i Eliteklassen Kvinne-NM ble tatt ut av Norges Sjakkforbund, mens de under 20 deltok i alderbestemte klasser i Jente-NM. Stavanger Sku stilte med tre spillere i turneringen, da Live Jørgensen Skigelstrand (1739) deltok i kadettklassen, mens Hanna Bakken Kyrkjebø (1957) og Marte Bakken Kyrkjebø (1887) deltok i Eliteklassen. Hanna deltok som regjerende kvinnelig Norgesmester, etter at hun vant samme turnering i fjor. Årets turnering hadde imidlertid samlet et enda sterkere felt enn fjorårets, og Hanna og Marte var forhåndsrangert som nummer 5 og 7. Det var med andre ord tøff konkurranse, noe som naturligvis er en gledelig utvikling for Kvinne-NM, som i fjor ble arrangert for første gang på nesten 50 år. Til slutt var imidlertid ingen av disse to som klarte å kjempe i toppen av Eliteklassen, og Live ble dermed den eneste Stavangerspilleren involvert i toppkampen, da hun sikret en flott 2. plass i kadettklassen!

Live sin klasse ble slått sammen med juniorklassen for anledningen, ettersom juniorklassen kun hadde tre deltakere. Live startet turneringen godt, med seier mot Embla Ekeland Grønn (1513) i første runde. I runde to og tre spilte hun så to remiser, først mot Emilie Lazareva (1448) og deretter mot spilleren som til slutt endte opp som vinner av klassen, Livia Lindstad (1610). Etter disse resultatene stod Live med 2 poeng etter 3 runder, et lite halvpoeng bak ledende Lindstad. I fjerde runde gjorde hun så det hun kunne for å ta igjen forspranget, da hun vant mot spilleren som på forhånd var andrerangert i klassen, Ariza Hina (1676). Lindstad tok imidlertid også et helt poeng denne runden, og ledelsen forble dermed uforandret. Live var derfor avhengig av poeng i sisterunden også, men da denne dessverre endte med tap mot vinneren av Juniorklassen, Maria Greibrokk (1682), endte Live på 2. plass i klassen, poenget bak Lindstad. Et godt resultat av Live!

Hanna fikk en vanskelig start på turneringen sin, da hun i første runde gikk på et tap mot Amelia Nordquelle (1768). Etter dette spilte hun tre remiser på rad mot Erle Andrea Marki Hansen (1860), Ingrid Greibrokk (1862) og Marte. I siste runde fikk hun så sin høyest ratede motstander i turneringen, da hun hadde hvite brikker mot Nina Hagesæther (1996). Dette partiet endte heldigvis med seier for Hanna, som dermed endte turneringen med 2,5 poeng og en 8. plass.

Marte sin turnering startet med seier, da hun i første runde nedspilte Amanda Mai Irgens Eiding (1605). Den gode starten ga henne vanskelig motstand i andre runde, da hun skulle opp mot andrerangerte WIM Sheila Barth Stanford (2145). Dette partiet endte dessverre med tap, i likhet med partiet i tredje runde, da Thyra Kvendseth (1889) stakk av med seieren. Marte avsluttet så turneringen med to remiser, da hun delte poenget først med Hanna, og deretter med Amelia Nordquelle (1768). Marte endte dermed turneringen med 2 poeng og en 9. plass.

Alle resultater fra turneringen finnes på turneringsservice: http://tournamentservice.com/standings.aspx?TID=Jente-NMogkvinne-NM2020-SorashogdaSkolesjakklubb

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page