top of page

Offerspill Nordic Invitational

I løpet av sommeren har det vært få turneringer å spore, og det meste som var planlagt ble avlyst. Likevel er det noen få aktører som har evnet å arrangere langsjakkturneringer under trygge forhold. Offerspill Sjakklubb arrangerte i juni Offerspill Invitational i Oslo, mens Stavanger Sjakklubb Ungdom i juli arrangerte Stavanger Chess Challenge. Begge disse turneringene gikk over 9 runder, og var åpne kun for spesielt inviterte spillere, noe som gjorde at spillerne holdt et meget høyt nivå, og nivået i turneringen generelt ble sterkt. Mot slutten av august tok offerspill initiativ til en ny slik turnering, men denne gangen også med internasjonal deltakelse. Offerspill Nordic Invitational samlet 37 spillere til nok en ratet 9-runders langsjakkturnering i sentrum av Oslo. Turneringen hadde 22 nordmenn på deltakerlisten, mens de øvrige 15 var utenlandske spillere fra totalt 10 forskjellige land.

På deltakerlisten var det også en talentfull ung spiller fra Stavanger Sjakklubb Ungdom, da Aksel Bu Kvaløy (2093) ble invitert til turneringen, og dermed fikk gleden av å spille enda en turnering. Aksel fikk nemlig også muligheten til å delta i både Offerspill Invitational og Stavanger Chess Challenge, hvilket naturligvis er svært gledelig, da det spesielt for unge spillere er viktig med mye spilletrening. For Aksel sin del kan det også se ut som om treningen har hjulpet, da han leverte en meget sterk prestasjon i Offerspill Nordic Invitational, med 5 poeng på 9 runder, og en 12. plass i et meget sterkt felt. Aksel var faktisk den høyest plasserte spilleren uten tittel, og sikret seg en ratingfremgang på hele 95 poeng! En meget sterk prestasjon!

Aksel stod over første runde med remis, og kom dermed inn i turneringen i runde 2. Han fikk da en tøff start da han ble paret med GM Normunds Miezis (2483), som ikke klarte mer enn remis i første runde mot FM Daniel Nordquelle (2184). Denne utfordringen ble for stor for Aksel som tapte mot den latviske stormesteren, som for øvrig endte opp med å vinne hele turneringen. Etter dette tapet leverte Aksel imidlertid en god rekke med resultater, da han først vant med hvite brikker mot Mohammadi Nia Borna (2186) i runde 3, før han deretter holdt GM Rune Djurhuus (2430) til remis i runde 4. To meget gode resultater, som han fulgte opp i runde 4, da han tok et helpoeng mot Manuel Ramirez Garrastacho (2166). Andre halvdel av turneringen startet med et tap for Aksel, da IM John Paul Wallace (2346) ble for sterk. Han lot seg imidlertid ikke påvirke for mye av dette, og fikk i gang nok en flott rekke med resultater etter tapet. I runde 6 og 7 spilte han remis mot Isak Sjøberg (2220) og Sondre Melaa (2175), før han avsluttet turneringen på fantastisk vis, med en nydelig angrepsseier mot FM Andreas Tryggestad (2292). Dette var et parti hvor Aksel tok føringen helt fra start, og hadde initiativet gjennom hele partiet. Etter å ha skaffet seg et utviklingsforsprang i åpningen, presset han på helt Tryggestad ga opp i følgende stilling, etter 22 spilte trekk:

Aksel, her med hvite brikker, kunne innkassere seieren etter 22.Te4! med trusselen Th4 og et vinnende angrep.

Det ble dermed en veldig fin turnering for Aksel, som med sin 12. plass sikret seg en imponerende ratingfremgang på 95 poeng! Turneringen ble for øvrig vunnet av GM Normunds Miezis (2483) med 7 poeng, foran den danske GM Jonas Buhl Bjerre (2549) med 7 poeng, og IM Frode Elsness (2444) med 6,5 poeng. Den eneste andre deltakeren fra en Rogalandsklubb var Shazil Shehzad (2148), som med 4,5 poeng og en ratingfremgang på 16 poeng, også leverte en veldig fin turnering.

Alle resultater fra turneringen finnes på turneringsservice: http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=OfferspillNordicsInvitational2020-OfferspillSjakklubb

Partier kan spilles gjennom på Lichess sin nettside, hvor hver runde ligger under fullførte turneringer: https://lichess.org/broadcast

Offerspill har for øvrig skrevet en egen artikkel om turneringen: https://offerspill.com/from-latvia-with-love/

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page