top of page

Eliteserien 2021/2022 (runde 7 - 9)

Helgen 4 – 6. mars ble de tre siste rundene i årets Eliteserie gjennomført på Den Gamle Krigsskole i Oslo. Stavangerlaget som skulle kjempe om avgjørende poeng i de tre siste rundene bestod denne gang av FM Levi André Tallaksen (2327), Shazil Shehzad (2247), Aksel Bu Kvaløy (2280), FM Petter Fossan (2280), Abyl Kizatbay (2122), Aleksander Fossan (2128) og André Gjestemoen Von-Hirsch (2192). Laget lå før disse rundene på en sterk 6. plass med 6 poeng. Dette var 3 poeng over Alta, som lå under nedrykksstreken, og klubben hadde dermed et godt utgangspunkt før de tre siste rundene, hvor klubben skulle møte Alta, Tromsø og Offerspill.


I helgens første runde møtte Stavanger et annet lag som kjempet for å beholde plassen i divisjonen, nemlig Alta. Stavanger lå som nevnt 3 poeng foran Alta på dette tidspunktet, men denne avstanden ble kuttet til ett poeng da Alta vant lagmatchen med 4,5 – 1,5, og dermed tok innpå to poeng på Stavangerlaget. Matchen ble avgjort på 1, 3 og 5. bord, hvor Altaspillerne ble for sterke, og tok seierne. På de øvrige bordene ble det remis, da Shazil, Petter og Aleksander delte poengene med sine motstandere. Mest imponerende var resultatet til Shazil, da han møtte den høyest rangerte spillere på Altalaget, IM Matvey Galchenko (2437).


I runde 8 var det et sterkt Tromsølag som ventet, og dette skulle vise seg å bli et svært jevnt oppgjør, da 5 av 6 partier endte i remis. På førstebordet spilte Levi remis mot GM Benjamin Arvola Notkevich (2471), mens Shazil og Aksel holdt IM Mads Vestby-Ellingsen (2375) og FM Gunnar Lund (2283) til remis. På fjerdebordet var det André og Pål Nikolai Røyset (2127) som delte poengene, mens Aleksander og Monika Machlik (2096) gjorde det samme på femtebordet.

Matchens eneste avgjørende parti var partiet mellom Petter og Frode Bull Jæger (2132), hvor Petter sikret seieren, og med det også sikret lagseieren. Det ble dermed to lagpoeng til Stavanger, og plassen i Eliteserien var med det sikret én runde før slutt, da det var 4 poeng ned til nedrykksstreken. En strålende prestasjon av laget, som dermed får gleden av å delta i det gjeveste selskap også neste år!


Sisterunden mot andrerangerte Offerspill kunne dermed gjennomføres med lave skuldre. Dette var en match hvor Stavanger ikke var forventet å ta noen lagpoeng, da laget var lavere rangert på de fleste bord. Klubben endte også med et 0,5 – 5,5 tap, men kunne glede seg over at Shazil (bildet) tok et meget sterkt halvpoeng mot GM Frode Olav Olsen Urkedal (2564).


Totalt sett ble det en meget godt gjennomført Eliteserie for Stavanger, som endte på en 7. plass med 8 poeng, og god klaring ned til nedrykksstreken.


Alle resultater fra turneringen finnes på turneringsservice:

http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=Eliteserien2021-22-NorgesSjakkforbund&group=&indnr=44

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page