top of page

Online-NM i Lynsjakk og Hurtigsjakk 2020

I helgen ble NM Online i Lynsjakk og NM Online i hurtigsjakk arrangert på spillplattformen Lichess. Begge turneringene, som egentlig skulle vært spilt over brettet i Kragerø, ble flyttet til nettet da den nåværende korona-situasjonen gjorde at det ikke var mulig med fysisk oppmøte. Til tross for flyttingen fikk turneringene god deltakelse, med 213 deltakere i lynsjakkturneringen, og 131 deltakere i hurtigsjakkturneringen. Hver turnering hadde 3 ulike klasser (A, B og C), hvor spillerne var inndelt på bakgrunn av FIDE sin lyn- og hurtigsjakkrating. Turneringene ble imidlertid ikke ratet, så ratingen ble kun benyttet til inndeling av grupper, og til å se omtrentlig spillestyrke på dem man møtte. Begge turneringene hadde 10 runder, der lynsjakken ble spilt med en tidskontroll på 3 min. + 2 sek., mens hurtigsjakken hadde en tidskontroll på 15 min. + 10 sek.


Fra Stavanger Sku var det 3 spillere som deltok i lynsjakkturneringen, mens det i hurtigsjakkturneringen var 5 spillere som representerte klubben. Samtlige spillere leverte gode resultater, og kunne si seg godt fornøyd med egen innsats.

Den som imidlertid imponerte aller mest denne helgen var Martin Holten Fiskaaen, som på svært imponerende vis sikret seg førsteplassen i C-gruppen i både online-NM i lynsjakk og online-NM i hurtigsjakk. En flott dobbeltseier for Martin, som totalt på de 20 rundene han spilte denne helgen tok 17,5 poeng, og kun tapte ett parti

Martin, her fra NM for Ungdom, leverte en sterk dobbeltseier i Online NM i lynsjakk og Online NM i HurtigsjakkGruppe C – NM Online Lynsjakk og Hurtigsjakk


C-gruppen var også den største gruppen i begge turneringene, med 80 deltakere i lynsjakkturneringen og 59 deltakere i hurtigsjakkturneringen. Det var dermed hard konkurranse for Stavangers deltakere i denne klassen.

På tross av en beskjeden forhåndsrangering i NM Online i Lynsjakk, som nummer 25, fikk Martin en strålende start på turneringen, da han tok 4 seire på de 4 første partiene, hvorav den siste seieren var mot spilleren som til slutt endte på 3. plass, kun ett poeng bak Martin, David Mindestrømmen Simonsen. I runde 5 ble Martin nødt til å avgi et halvpoeng, da Oddvar Raugstad holdt ham til remis. Dette ble heldigvis bare et lite stopp i poengfangsten, ettersom han fortsatte turneringen med 3 nye seire, hvorav én av dem var mot spilleren som på forhånd var andrerangert i gruppen, Markus Knutsen (1396). Etter 8 runder lå Martin alene i tet, et halvt poeng foran Simonsen, som han hadde møtt i runde 4. I runde 9 spilte Martin så remis mot Robin Kjær (1249), men da også Simonsen spilte remis beholdt Martin ledelsen på et halvt poeng inn i siste runde. Sisterunden bød på nok en remis, denne gangen mot Elias Buschmann Rustan (1235), men ettersom Simonsen denne runden tapte sitt parti, holdt remisen til å sikre seieren for Martin, som dermed ble gruppevinner med 8,5 poeng på de 10 rundene.


I hurtigsjakkturneringen ble det ikke like spennende mot slutten, da Martin rett og slett var for suveren. Også her var han relativt beskjedent rangert på forhånd, som nummer 9 i gruppen med 59 spillere, men denne rangeringen gjorde han til skamme allerede fra første runde, da han startet turneringen med 7 strake seire! De fire siste seirene var i tillegg mot spillere som var høyere rangert enn ham selv, med seieren mot førsterangerte Ingvar Torjesen Kveim (1392) i runde 7 som høyepunktet. I runde 8 fikk han imidlertid sitt første tap for turneringen, da Steinar Vedeld klarte å nedkjempe ham. Heldigvis ble det med dette ene poengtapet, da han også vant sine to siste partier, og tok gruppeseieren med suverene 9 poeng, 1,5 poeng foran førsterangerte Kveim på andreplass. Strålende innsats av Martin, som dermed tok en flott dobbeltseier denne helgen!


Det var imidlertid flere som leverte gode resultater i denne gruppen, og klubbkameratene til Martin endte også høyt oppe på resultatlistene. Githiha Sathish deltok i begge turneringene, mens Thomas Hansen Juvik deltok i hurtigsjakkturneringen. Githiha tok 6 poeng og en veldig sterk 17. plass i lynsjakkturneringen, mens hun i hurtigsjakkturneringen klatret enda noen plasser, og endte på 14. plass med samme poengsum. Hun leverte flere gode resultater i begge turneringene, hvor de sterkeste nok var seirene mot Oda Kofoed Skramstad (1385) og Eivind Jiabao Ji (1253) i hurtigsjakken, og seirene mot Eivind Jiabao Ji (1338) og Elias Buschmann Rustan (1235) i lynsjakken. Githihas gode form gikk dermed ekstra utover Eivind Ji, som faktisk måtte se seg slått to ganger i løpet av helgen!

Thomas Hansen Juvik deltok som nevnt bare i hurtigsjakken, men leverte i likhet med de to andre gode prestasjoner her! Etter en god turnering hvor han blant annet vant mot Anne Grethe Nebell (1250) og spilte remis mot tredjeplassen Gunnar Andersen, endte han like foran Githiha, med 6,5 poeng og en 10. plass.


Gruppe A og B – NM Online Lynsjakk og Hurtigsjakk

I tillegg til de flotte resultatene fra Stavangers deltakere i C-gruppene, leverte Live Jørgensen Skigelstrand og Aksel Bu Kvaløy god innsats i A- og B-gruppene. Live deltok kun i hurtigsjakkturneringen, hvor hun tok 4,5 poeng og en 28. plass. Aksel deltok imidlertid i begge turneringene, og representerte her klubben godt, da han i begge turneringene tok 5,5 poeng i et tøft selskap. Dette ga ham en 28. plass i lynsjakkturneringen, og en 10. plass i hurtigsjakkturneringen. Det var spesielt i hurtigsjakken de sterkeste enkeltresultatene kom, da han her blant annet vant mot FM Jøran Aulin-Jansson (2271), før han i runde 7 holdt IM Tor Fredrik Kaasen, som senere vant hele turneringen, til remis. Aksel var dermed én av kun 3 spillere som tok poeng fra Kaasen i hurtigsjakkturneringen.


Alle resultater fra turneringene finnes på turneringsservice:

Prøve-NM Online i Lynsjakk: http://turneringsservice.sjakklubb.no/invitation.aspx?TID=Prove-NMilynsjakkOnline2021-KrageroSjakklubbUngdom

Prøve-NM Online i Hurtigsjakk: http://turneringsservice.sjakklubb.no/invitation.aspx?TID=Prove-NMihurtigsjakk2021-KrageroSjakklubbUngdom

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page