top of page

Rosecupen Molde NGP 2020

Årets utgave av Rosecupen Molde NGP ble gjennomført på Scandic Seilet, med 69 deltakere fordelt på to grupper, hvor deltakerne i A-gruppen for det meste hadde over 1500 i rating, mens de fleste spillerne i B-gruppen hadde under dette. Begge gruppene spilte 6 runder, hvorav de to første var hurtigsjakk med 15 min. + 10 sek. tillegg per trekk, mens de fire neste var langsjakk med betenkningstid på 90 min. + 30 sek. Fra Stavanger var det 4 deltakere med, hvor ungdommene Gustav Hestholm (1698) og Fredrik Lytomt Jacobsen (1546) deltok i hver sin klasse, mens Freddy Hestholm (1221) og Stig Jerlow Jacobsen (1244) begge deltok i i B-gruppen. Det var imidlertid ungdommene som imponerte mest, da spesielt ved Fredrik som faktisk tok 1. plassen i B-gruppen med 6 av 6 mulig poeng! En veldig sterk prestasjon, som også sikret ham en ratingfremgang på langsjakkratingen på 63 ratingpoeng! En strålende turnering av Fredrik! Klubbkamerat Gustav deltok i klassen over, men også han leverte her strålende resultater, med 3 poeng og en ratingfremgang på 20 ratingpoeng. Freddy og Stig deltok i samme gruppe som Fredrik, men holdt ikke helt følge med ham i toppen, og endte opp med henholdsvis 4 og 3,5 poeng. Denne poengsummen ga Freddy en liten ratingnedgang, mens Stig fikk en liten ratingoppgang. Det var dermed ungdommene som stjal oppmerksomheten i Molde!

Spillelokalet under Rosecupen 2020 (foto: Molde Sjakklubb sin facebookside)


Fredrik var med sin rating på 1546 blant de høyest rangerte i B-gruppen, men det var flere spillere med rating mellom 1500 og 1600, og det lå dermed an til å bli hard kamp om de øverste plasseringene. Fredrik startet turneringen sin med seier mot uratede Thor Nerland Aandal, før han gikk videre til å nedkjempe to lavere ratede motstandere i runde 2 og 3: Khaled Alkhatib (1206) og Sindre Lyngsaunet Ytrestøyl (1367). Sistnevnte ente forøvrig som nummer 2 i klassen, og hans eneste poengtap kom da han tapte mot Fredrik. På tross av at han ikke var blant de høyest rangerte på forhånd, var det dermed ikke en enkel motstander Fredrik tok poeng fra i tredje runde. Etter halvspilt turnering stod Fredrik med 3 poeng, og lå i delt turneringsledelse med Arne Unneland (1597) og Erik Halager Thomsen (1369). Disse to ble også motstanderne hans i de to neste rundene, og han nedkjempet dem begge i tur og orden. I runde 4 vant han med svarte brikker mot Unneland, mens han i femte runde vant med hvite brikker mot Thomsen. Dermed lå han alene i tet med 1 runde igjen, halvpoenget foran Kent-Ove Bredeli (1524), som også ble Fredriks motstander i siste runde. Heller ikke Bredeli klarte å stoppe Fredrik, som tok sin sjette seier for turneringen, og dermed endte opp med full pott og en overlegen 1. plass i klassen, et helt poeng foran neste spiller. Fredriks resultater ga ham også en ratingfremgang på hele 63 poeng!


Gustav var på forhånd rangert som nummer 22 blant de 30 deltakerne i A-gruppen, og måtte dermed være forberedt på hard kamp om poengene. Han fikk også en tøff start på turneringen, da han i første runde tapte mot Thor Wetle Hoem (1977) med svarte brikker. I runden etterpå revansjerte han seg med motsatt farge, da han tok hele poenget mot Amund Pihl Strand (1753). I tredje runde kom så det som gjerne ble stående som hans mest imponerende resultat, da han holdt fjerderangerte Alexander Flaata (2114) til remis. Et meget sterkt resultat, som viste at Gustav kunne spille på nivå med de aller fleste i denne gruppen. I fjerde runde møtte han Eirik Viken Kallset (1896), men denne gangen endte han dessverre opp uten poeng, da Kallset ble for sterk. I runde 5 leverte imidlertid Gustav et nytt kjemperesultat, da han nedspilte Andreas Skrede Hausken (1823) og dermed klatret opp til 2,5 poeng og 50% score, én runde før slutt. I siste runde fikk Gustav så en liten nedtur, da han måtte dele poenget med Leo Moen Eidet (1416). Han endte dermed på 3 poeng, hvilket ga ham en ratingfremgang på 20 ratingpoeng. En flott turnering også av Gustav!


Alle resultater fra turneringen finnes på turneringsservice: http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=RosecupenMolde2020-MoldeSjakklubb

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page